Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.cultivar.fr/sinformer/7-millions-deuros-pour-la-recherche-dalternatives-au-glyphosate?fbclid=IwAR0AOL3rSHqG7VSzu7325-WXOPQlodzyFc4aVDu-m4yMlmLlK4r39pBqqMc

5. listopadu 2020 byli v rámci společné informační mise na uvolňování glyfosátu vyslechnut ministr zemědělství Julien Denormandie a Barbara Pompili, ministryně ekologické a inkluzivní transformace . Při této příležitosti učinil ministr Julien Denormandie několik oznámení.

První z nich se týká prodloužení rozpočtu o 7 milionů eur věnovaného výzkumu alternativ k glyfosátu. Na druhé straně byl za účelem posílení podpůrných struktur jmenován projektový manažer . Tady je pan Hervé Durand.  "Bude spolupracovat s prefektem Pierre-Étienne Bischem, mezirezortním koordinátorem plánu odchodu z glyfosátu." Jeho úkolem bude operativně podporovat tento přechod ,  upřesnil ministr.

Julien Denormandie rovněž uvedl, že na podporu přechodu je třeba vyřešit problém příjmů zemědělců. V rámci plánu obnovy bude tedy linka věnována zemědělské technice (podpora na renovaci zařízení, investice do mechanických nástrojů pro odplevelení atd.).

Ministr rovněž příznivě reaguje na požadavek vinařského průmyslu na možnost otevření daňových dobropisů v rámci certifikací HVE. "V tomto směru bude navržena změna," řekl.

"Máme ambiciózní, pragmatickou a odhodlanou vizi." Musíme to vést metodicky. Nechceme se postavit proti ekonomice, ekologii a zemědělství. Budeme podporovat zemědělce a přivést náš projekt na evropskou úroveň, abychom harmonizovali celý jednotný trh, “ uzavřel ministr.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30