Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.topagrar.com/acker/news/zukunft-den-raps-hacken-12097499.html?fbclid=IwAR34vjyLZenCAb1B6ohevJOEIvr-Era4um2dNC3F-DpPG4_385YtetOAkbo

Pokud jde o použití herbicidů, problémové plevele a přísné požadavky na látky obsahující klomazon ztěžují kultivaci. Je řešením „sekání plus použití postemergentního herbicidu“?

Jednotlivé společnosti začaly sekat oblasti se zvlášť vysokou úrovní řepky. Za tímto účelem osivo řepky osazte řádkovým rozestupem 45 cm (pomocí secího stroje na řepu a vhodných děrovaných disků), abyste mezi nimi mohli sekat. U této metody se množství osiva sníží o 25% ve srovnání s běžným osivem.

Experimenty Dr. ukazují, že výnosy se ani přes rozšířené řady nesnižují. Joachim Bischoff, LLG Sasko-Anhaltsko. Je důležité, aby vrtačka a sekačka měly stejnou pracovní šířku a vzdálenosti mezi secími jednotkami byly přesně stejné. Nevýhodou této metody je zvýšené riziko šneků. V mokrých letech se mohou řady výsevů stát skutečnými šnekovými dálnicemi. V těchto případech je třeba rázně čelit rané aplikaci slimáků.

Za suchého počasí lze řepkové plodiny sekat od třetího stádia listů do konce řady. V raných stádiích jsou pro ochranu řepky před rozlitím zapotřebí plechové nebo kotoučové radličky. Rychlost jízdy může být zpočátku kolem 7 km / h. Jak se velikost řepky zvyšuje, můžete jet rychleji - je výhodné, když se do řepkové řady dostane také nějaká půda. V závislosti na rychlosti jízdy, vybavení motyky a velikosti plochy lze vypočítat 35 až 65 EUR / ha na jeden cyklus sekání. Po sekání lze často pozorovat růstový výron. Myši jsou také narušeny. V suchých letech je také užitečné šetřit vodu. Na druhou stranu je nevýhodné, že riziko eroze vzrůstá v důsledku uvolňování půdy.

Dosud, tak dobře - ale jak bojujeme proti plevelům v řadě? Protože páskové postřikovače dosud nejsou široce používány, je na celou plochu obvykle aplikován půdní herbicid. To je však neuspokojivé, protože sekání ničí herbicidní film znovu. Je tedy dobré, že Belkar je herbicid, který lze použít k regulaci plevelů i poté.

Herbicid lze použít bez ohledu na to, zda má být řepka nakrájena na sekání nebo ne po EC 12 až 18. Obsahuje účinné látky halauxifen a pikloram. Oba jsou růstové látky. Pracují především prostřednictvím listů. Pokud je vlhký, má také určitý vliv na půdu.

Aby se zabránilo deformacím růstu řepky, je použití 0,25 l / ha povoleno pouze v případě, že řepka má dva listy a dva kotyledony. Plné množství 0,5 l / ha by nemělo být používáno před stadiem 6. listu řepky.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29