Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.verdeterreprod.fr%2Fagenda-formations%2Fthes-de-compost-oxygenes-et-enrobages-biostimulants-de-semences%2F%3Ffbclid%3DIwAR3rfcWZhx04RnsdYWmnO5MKH9Jv4TEHfEX8NNLaMAxNbf6VRAnqsoEHJds&h=AT2wcGvjodTHajlLvvaCWdMeuTTr_trNDRiuHjUKz2JBzCTiXP5rSJuRSWSXf2_1JPkVTIGpXqUgdgME38DtQhKM9K0fKxdakCGnXKU3rwdrMPq68aMGstvyrrho969BxghA&__tn__=H-R&c[0]=AT0-3fiKR9uqS1E90Tp9hJhqwcZky_4qOu7UasENMGgqeNyCakwX0E--JhC4VU5qufk00qtc4IbG6fVxlx6AGmflTMh-gto4vVGr63HdNeCHal8MZvKqhsXBo7ZD_KvRUBOPCY_EAslTOFidKiClm4MF9PezfKHWUFi94uK0Vbp45l5O07KRaUWDT-UMKekJ2Pbz5N5r63_1ogz8Xd8eXsjKs0KES-MZMad6w86BhAo

Toto školení si klade za cíl seznámit účastníky s používáním TCO (okysličeného čaju z kompostu) jako postřiku na list a také s biostimulačními povlaky pro rostliny s cílem vyvinout zdravější rostliny i živější a úrodnější půdy.

Datum, celková doba trvání a místo školení

Okysličené kompostové čaje a obaly na semena biostimulantů Místo
tváře : radnice ,, 27670 BOSROUMOIS Datum : od 17/11/20 do 18/11/20 Doba trvání : 14 hodin Times-face days : 9h-12h30 - 14h-17h30 . Uvítací káva půl hodiny před zahájením tréninku.


Obsah školení

vzdělávací cíle

- Lepší porozumění půdní mikrobiologii, její houbové a bakteriální rozmanitosti, jejím rolím v cyklech přirozené úrodnosti a jejímu zájmu o budování udržitelných zemědělských systémů.

- Nastavil na své farmě alternativní techniky, které lze použít v ekologickém i konvenčním zemědělství: okysličený čaj z kompostu a potahování semen biostimulačními sloučeninami.

Obsah

Interakce mezi rostlinami a mikroorganismy
- Symbiotické vztahy na úrovni rhizosféry a fylosféry
- Funkční rozmanitost mikroorganismů
- Princip ekologické sukcese a vztah houby / bakterie

Práce s mikroorganismy
- Zvolte přísady a různá dostupná biostimulanty podle požadovaných cílů: doplňky pro růst, huminové a fulvokyseliny, komposty, výtažky z rostlin a řas, symbiotické houby a bakterie, minerální a organická hnojiva atd ...
- Zvyšte přirozenou obranyschopnost a vitalitu rostliny díky povlaku přizpůsobenému jeho potřebám během vzejití.
- Chraňte a oplodňujte rostliny během jejich vývoje díky výrobě okysličených čajů z kompostu.

Návody a recepty na úspěšné nátěry a přípravu okysličeného čaje z kompostu
- přísady, recepty, vybavení a parametry, které je třeba respektovat.
- Tekutá a tuhá technika.
- Pravidla postřiku je třeba dodržovat pro optimální aplikaci na list

Jak převést použití těchto technik na jejich využití?
- Změřte dopady na celkovou organizaci práce a přizpůsobte její výrobní systém.
- Přizpůsobte techniky předpokládaným objemům a dostupnému materiálu.
- Analýza výrobních nákladů a provozních poplatků
- Sdílení ekonomických údajů a adres dodavatelů, kde získat potřebné suroviny a nástroje.

Doplňkovost se systémem pěstování plodin
- Doplňkovost s technikami bez zpracování půdy
- Vzájemná závislost s rostlinným porostem: letní a zimní porost, související plodiny, střídání plodin atd.
- Ovládejte travní porost optimalizací rostlinného porostu půda
- ochrana plodin a kloubů pomocí rostlinolékařských produktů

Návštěva farmy a praktický workshop u Jean-Christophe Leichera
- představení farmy, návštěva pozemků, terénní pozorování výsledků v oblasti zdraví rostlin a regulace plevele podle použitých produktů a kulturních postupů. Srovnání různých způsobů vykořisťování a skupin svědků.
- Výroba okysličeného čaje z kompostu a povlaku ze semen

Chcete-li se dozvědět více o farmě Jean-Christophe a objevit jeho postupy, je to tady

Řečníci)

Jean-Charles DEVILLIERS
Jean-Charles DEVILLIERS je zemědělec v ekologickém ochranářském zemědělství v polních plodinách. Velký zájem o půdní mikrobiologii a její vazby na zdraví rostlin a úrodnost půdy experimentuje na farmě po dobu 3 let s použitím okysličených čajů z kompostu a potahováním semen biostimulačními sloučeninami.

Cílové publikum a předpoklady

Toto školení je zaměřeno především na všechny zemědělce, kteří se zajímají o živou půdu a agroekologii, bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou v AB, již zavedené zemědělce, které chtějí vyvinout svůj systém, nebo vedoucí projektů, kteří chtějí vyvinout výrobní metody. udržitelného.

Cíleny jsou zejména tyto:
- Ekologičtí zemědělci, kteří se chtějí nechat inspirovat ochranářským zemědělstvím a omezeným zpracováním půdy.
- Zemědělci v „konvenčním“ ochranářském zemědělství, kteří chtějí přejít na ekologické zemědělství.
U všech ostatních zainteresovaných publika nás prosím kontaktujte a ověřte si soulad a proveditelnost vašeho projektu s cíli školení.

Předpoklady jsou:
Žádné předpoklady pro toto školení.

Kdokoli se sníženou pohyblivostí (PRM) nebo zdravotně postiženým (PSH) se důrazně doporučuje, aby nás před každou registrací kontaktovali, protože naše školicí kurzy velmi často zahrnují praxi „v terénu“ (např. Návštěva farmy) a tato sekvence může být nepřístupný v závislosti na postižení.

Skupinová pracovní síla

12 minimum - 20 maximum

Metody hodnocení

Všechny naše distanční moduly jsou uzavřeny evaluacemi za účelem měření získaných znalostí a zahrnutých metodik (kvíz s otevřenými otázkami a / nebo ve formátu s výběrem odpovědí).

Sekvence tváří v tvář jsou také hodnoceny ve formě otázek / odpovědí kladených jednotlivě nebo kolektivně během školení; formou praktické práce v podskupinách (práce na tabulkách, diagramech, fotografiích pozemků atd.)

Sankce za školení

Každému účastníkovi vydá Ver de terre Production osvědčení o školení.

Způsobilé publikum a pokrytí

Jelikož se na naši organizaci odkazuje v Datadocku, lze toto školení podpořit vzdělávacími fondy Vivea pro přispěvatele MSA nebo jakýmkoli jiným OPCO (např. OCAPIAT, AKTO atd.) Pro zaměstnance společnosti. Podporu poskytuje také Pôle Emploi. U účastníků bez konkrétního financování je po jejich předběžné registraci zaslána nabídka.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31