Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.cultivar.fr/cultures/le-colza-culture-indispensable-lequilibre-de-la-ferme-france?fbclid=IwAR14pmFxbvL83jQb9YbkCRc41DFyTLqtAu9u8eSGWgZPfOOt03qBs0hl0-g

Zatímco oblast řepky ve Francii klesá, ve světle budoucí kampaně všechny profesní organizace připomínají, že řepka je plodinou budoucnosti a má mnoho agroekologických, ekonomických a nutričních výhod . Organizace žádají, aby Francie zhodnotila potřebu zásobovat zpracovatelské závody na území. Pokud by nabídka byla příliš nedostačující, ohrozilo by to celé odvětví ve Francii a v Evropě, zatímco poptávka po rostlinných proteinech roste.

Na agronomické úrovni zůstává řepka dobrá hlava rotace a je zdrojem diverzifikace rotací. Kultura je také podporou biologické rozmanitosti, protože ji ocení včely . Interprofession připomínají, že jsou mobilizovány, aby kultura těží z nejnovějších odrůdových inovací a technických řešení, která vedou k postupům, které jsou vůči životnímu prostředí stále ohleduplnější.

Pěstování řepky je také účinným prostředkem v boji proti změně klimatu , zejména prostřednictvím výroby biopaliv. Mnoho iniciativ podporovaných společnostmi a družstvy umožňuje producentům rozvíjet ukládání uhlíku na svých farmách a snižovat emise skleníkových plynů. Zmiňme mimo jiné Oleo 100, GNR 100, vývoj domácího paliva, biojet… Prostřednictvím těchto různých prodejen je to také záruka finanční ziskovosti pro výrobce a zpracovatele.

Institut Terres Inovia uvádí, že technické monitorování je také jedním z klíčů k uspokojení poptávky na trhu. V souvislosti se snižováním hygienických produktů a nepříznivými klimatickými epizodami institut připomíná, že jsou k dispozici řešení na podporu producentů pro úspěch kultury.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31