Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.topagrar.com/technik/news/fliegl-steigt-in-die-hacktechnik-ein-12345953.html?fbclid=IwAR1onxRtvkU24qbKJs_L_ODsbb7GqypIyLLLU-TbTt5yNwdHJzZJ1TlN6UQ

Fliegl uznal, že mnoho zemědělců chce přejít na ekologické zemědělství. Proto má nyní společnost ve svém sortimentu kejdu Fliegl Dexter.

V Německu pokračuje rozvoj zemědělství, který se má změnit na ekologické obdělávání půdy. S ním také stabilně roste poptávka po mechanické regulaci plevele.

Kromě toho se během hlavní růstové fáze v květnu a červnu stává stále důležitější šíření tekutého hnoje v řádkových plodinách, zejména u kukuřice, píše bavorská společnost Fliegl. Protože možnost pozdější aplikace by vyrovnala setí a tekutý hnůj a zabránila tak obrovským pracovním špičkám. Kromě toho je zaručeno účinnější využití kapacit pro skladování tekutého hnoje, protože je vytvořen další nárazník mezi tekutým hnojemem, který se šíří v zrnu na začátku vegetačního období a pozdější aplikací do porostu kukuřice. Navíc výběr pozdější doby aplikace může mít pozitivní vliv na výnos.

Fliegl Agrartechnik by nyní rád nabídl řešení těchto požadavků zemědělců. Aby byla technologie co nejefektivnější pro praktické použití, kombinuje výrobce zemědělských strojů tři pracovní kroky v jednom s novým kejdovým kultivátorem Dexter:

  • Tekutý hnoj se šíří blízko země
  • Začlenění hnoje
  • Mechanická regulace plevele

Fliegl Dexter

Fliegl Dexter

Pro sezónu 2021 mohou být nyní k zapracování kejdy k dispozici 6 a 8řádkové okopávací zařízení (Dexter 6 a 8). Nová technologie je vybavena známým šroubovým rozdělovačem Fliegl. Pokud jde o okopávací nástroj, společnost využívá funkci horizontální rotační plečky (systém Busa) s vysokou odolností proti opotřebení. Rotující prvky by spolehlivě fungovaly i při vysokém počtu plevelů a umožňovaly by velmi úzké sekání až po plodinu, aniž by došlo k jejímu poškození, píše Fliegl.

Řezací hvězdy doslova vyčesávají nežádoucí rostliny mezi řádky a pokryjí plevel, který v řadě vyrostl, jemnou půdou. Otáčení rotační motyky by zabránilo zablokování. Pro nastavení pracovní hloubky lze úhel sklonu rotorů nastavit v několika jednoduchých krocích.

Výrobce také zaručuje úplné zapracování tekutého hnoje, protože tekutý hnoj se ukládá před sekacími prvky. Koroze plodiny v důsledku možných zbytků hnoje je proto vyloučena.

Fliegl Dexter

Fliegl Dexter

V základní konfiguraci jsou kejdové kultivátory nabízeny pro šířku válce 2,25 m. Na přání lze nainstalovat další systém rozpoznávání rostlin na bázi kamery.

S novou technologií zabudování lze kombinovat nejen některé nádrže na hnůj na hnojivo od společnosti Fliegl, ale také značky jiných výrobců. Například pro jednonápravové bubny řady Alpha-Line nabízí Fliegl kromě požadovaného čtyřbodového hydraulického systému pneumatiky 480/80 R 38. Na přání mohou být vybrané sudy s jednou nápravou vybaveny řízením nápravy, aby byla zajištěna maximální manévrovatelnost na souvrati.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30