Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.dlg.org/de/mitgliedschaft/newsletter-archiv/2020/44/winterweizen-anbauvergleich-2021-gestartet?fbclid=IwAR3lv147_z0XUa7t_GXMiWF0daCi-r-C_q2qBfmSnRixEqN-CX6HlSAzhdE

Minulý týden našel tým zkušebního pole pod vedením Hendrika Wieligmanna těsné časové období mezi několika dešťovými frontami, aby zasel srovnání plodin. Pole účastníků se rozrostlo na jedenáct, kromě dánských, švédských, ruských, českých, švýcarských a německých účastníků je nyní také na začátku University of Life and Environmental Sciences z Kyjeva (Ukrajina).

Stejně jako minule nejde o nejvyšší individuální bezplatnou službu, ale o předvedení strategie, kterou jste si sami vybrali. Může to být záměrné vyhýbání se chemickým pesticidům nebo zvláštní vhodnost sklizně pro výkrm brojlerů. Uvidíme v červnu a probereme s účastníky v terénu, jak dobře dosáhli svých cílů.

I když neexistuje jasné pořadí podle míry a počtu, přesného testovacího zařízení nelze upustit, aby bylo možné ověřit dosažení cílů! Před týmem zkušebního pole polních dnů DLG je spousta svědomité a pečlivé práce, aby byla jednotlivá opatření pro řízení zásob provedena přesně a včas podle specifikací účastníků.

Nejprve bylo nutné v testovacím systému zohlednit vybrané kultivační metody: semena pluhu a mulče jsou každá rozdělena do dvou bloků a náhodně rozložena na poli (viz náčrt).

Čtyři opakování (sloupce AD) zajišťují význam pozdějších výsledků. Celkem bylo účastníkům náhodně přiděleno 44 balíků (randomizace). Je důležité, aby se zápletky každého oráče objevily v obou blocích, totéž platí pro fanoušky mulčovacích semen.

Tímto způsobem lze během následné analýzy dat lépe sledovat případné rozdíly v půdě a v případě potřeby je zohlednit. Mezi pozemky osiva mulče a pluhu je nárazníkový pás, který je také obděláván pšenicí. Tyto pásy se také přesně sklízejí, aby se určily potenciální gradienty půdy.

Demonstrační grafy jsou uspořádány na levém okraji pole, kde jsou účastníci k dispozici pro zodpovězení vašich otázek během dnů DLG pole. Byl položen základ pro spolehlivé srovnání, nyní je na účastnících, aby přesvědčivě představili svou strategii!


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31