Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.topagrar.com/acker/news/mehr-anreize-fuer-oekologischeres-wirtschaften-schaffen-12498909.html?utm_campaign=start&utm_source=topagrar&utm_medium=referral&fbclid=IwAR3I96Ah2lhGowHx-3dMFfQBtObqg8bDrRrzJSo9rddJQYg0SoiIHUgeRMk

3. března byl den ochrany druhů. Sdružení vlastníků půdy zdůraznilo, do jaké míry se zemědělci již zavázali k větší biologické rozmanitosti s kvetoucími oblastmi, což je třeba jen odměnit.

Rodinné farmy v Land and Forest požadovaly více pobídek a modelů odměn, které by spojily aspekty ekologické, ekonomické a sociální udržitelnosti pro „Den ochrany druhů“, který se konal 3. března.

Pro větší biodiverzitu je zapotřebí angažovanosti zemědělců a lesníků, vysvětlil předseda sdružení Max von Elverfeldt. Mnoho farem již ukázalo, jak lze sladit ochranu druhů a udržitelné hospodaření s půdou. Kromě toho je použití důležité pro ochranu druhů. Studie například ukázaly, že rozmanitost druhů ve spravovaných lesích je vyšší než v opuštěných lesích.

Upozornila na to také Německá rada pro lesnictví (DFWR). Vedení vede k heterogenitě lesů, vysvětlil prezident DFWR Georg Schirmbeck. Naproti tomu má biodiverzita tendenci klesat v nepoužívaných lesích.

Braniborské státní sdružení zemědělců (LBV) zdůraznilo závazek zemědělství k ochraně druhů. „Jako velcí uživatelé půdy hrají zemědělské podniky spolu s dalšími aktéry důležitou roli při ochraně biologické rozmanitosti,“ zdůraznil Henrik Wendorff, prezident asociace. Mnoho zemědělců v Braniborsku dlouhodobě dobrovolně provádí opatření na ochranu druhů. S novým „Brandenburger Weg“, který společnost přijala v lednu, navíc sdružení nabízí nabídku větší udržitelnosti v polích a dobrých životních podmínek zvířat ve stájích.

Německé sdružení pro správu krajiny (DVL) rovněž zdůraznilo příspěvek zemědělství k ochraně druhů a předalo vítěze Ceny za správu krajiny v Německu 2020. Výkonný ředitel DVL Dr. Jürgen Metzner a vyzval k tomu, aby byla politika financování konkrétněji zaměřena na tyto služby.

Mezitím univerzita ve Würzburgu poskytla nový pohled na biodiverzitu kvetoucích oblastí, které se vytvářejí v rámci agroenvironmentálních programů. Terénní studie ukázala, že neexistuje žádný ideální typ oblasti kvetení, který by podporoval všechny druhy stejně dobře. Ochrany všech možných živočišných a rostlinných druhů lze nejlépe dosáhnout, pokud jsou v zemědělské krajině dobře rozkvetlé oblasti různého věku.


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31