Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.topagrar.com/acker/news/pandemie-auf-dem-ruebenacker-12344521.html?fbclid=IwAR0soLvMg7T9nZxyF0hInZk27cBb3cF29hLTpnZhI4EkCduFzvzfRe89UdM
Příznaky žloutnutí

Nespočet plodin řepy v současné době žloutne. Je to způsobeno viry a bakteriemi, které se šíří mimořádně rychle, zejména na jihozápadě. Výzkum a politika musí nyní najít řešení.

Z týdne na týden se řepa se žlutými listy objevuje na nesčetných polích v jihozápadním Německu - více než od 50. let. Dnes, stejně jako kdy, jsou příčinou virových onemocnění řepy, ale nyní jsou také důležitá bakteriální bakterie. Chcete-li uvést vědeckou společnost NIKIZ z Worms, Giessen a Bad Kreuznach.

Zkratka NIKIZ znamená „Udržitelné řízení hmyzu a nemocí v kultivaci budoucnosti s cukrovou repou“ a je financována jako projekt EIP v rámci rozvojového programu EULLE za účast Evropské unie (EU) a státu Porýní-Falc.

Jedním z důvodů významného nárůstu počtu nemocných polí je to, že v důsledku změny klimatu zůstávají mšice aktivní po celý rok. Přenášejí nebezpečné viry z rostliny na rostlinu. Cikády, které se přistěhovaly v důsledku změny klimatu, s sebou také přinášejí bakterie způsobující choroby z jihu. Rostliny rozmnožují takzvané SBR patogeny od napadení cikádou v květnu až červenci - vedou k ucpání kanálků a žlutým listům.

Virová onemocnění jsou rozšířena po celé Evropě. Podle výzkumníků má pandemie na řepném poli významné důsledky pro zemědělce. Protože: Kdykoli listy řepy zežloutnou, bez ohledu na to, zda jsou způsobeny bakteriemi nebo viry, produkují o 20 až 40% méně cukru!

Napadení virem a bakteriemi je u řepy obrovské

Podle aktuálních průzkumů je podle odborníků společnosti NIKIZ pouze v jihozápadním Německu infikováno viry 43 900 hektarů . Z toho 23 400 hektarů má středně těžké až těžké virové útoky, které jsou viditelné z dálky. To by mohl příští rok vést ke katastrofě.

V současném roce pěstování se očekává silné napadení v Bádensku-Württembersku na dalších 7 000 ha, v Porýní-Falcku ještě na 11 000 ha, zejména v jižní Falci. V Hesensku je vážně zasaženo přibližně 5 400 ha, zejména v jižní části.

"Očekáváme také dvojitou infekci na přibližně 20 000 hektarech, kterou nyní na první pohled nelze rozlišit." Naše analýzy to musí nejdříve ukázat, “vysvětluje Oliver Martinez, který vede laboratorní testy společnosti NIKIZ v Centru venkovských služeb v Bad Kreuznach. Přesné prohlášení lze tedy učinit až po dokončení analýzy. Konzultanti ...


Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30